Grip op je leven

In het licht van

In het ritme van mijn werkweek stap ik in de auto om op tijd bij mijn afspraak te zijn. Ik rijd de bebouwde kom van mijn dorp uit waardoor ik direct in het prachtige weidse buitengebied van Schouwen-Duiveland kom. Direct kom ik oog in oog met één van mijn grootste liefdes namelijk, licht!

De zon doet met haar verpletterende opkomst het bevroren landschap opwarmen waardoor er een sprookjesachtige nevel over de geploegde akkers uitrolt. Het licht is okergeel tot zacht oranje en weerkaatst zich op alles wat in haar baan staat.

Er valt een gevoel van euforie over mij heen en ik wil eigenlijk maar één ding, stoppen met mijn route en genieten van het mooiste moment van de dag.

Ik ben niet christelijk opgevoed maar dit moment voelt groter dan alles wat ik kan bedenken en het gevoel van nietigheid wat ik ervaar voelt hierin heel intens en fijn. Mijzelf onderdeel voelen van zoveel schoonheid binnen handbereik en dat zomaar in mijn “achtertuin”.

Ik prijs mijzelf rijk en gelukkig met het besef dat dit moment mij diep tevreden maakt. Genieten in het moment los van de hectiek van de dag en de onrust en ellende in onze wereld.

In dit moment, in het nu, is alles even goed en ik voel mij intiem verbonden met het leven.

Ik zie de kleurenpracht zachtjes aan verschuiven in een prettig maar gewoon voelend zonlicht en ik word mij weer bewust van mijn reis. Ik geniet nog een poosje na van mijn heerlijke start van mijn laatste werkdag voor mijn kerstvakantie.

Het feest van het licht heeft zich aan mij al getoond.

 

Liefdevolle kerstdagen gewenst en een gloedvol 2022

 

Wil je meer lezen? Volg deze link naar de andere blogs https://wandelcoachingsd.nl/blog/