Grip op je leven

Grip op je leven

Al wandelend over het schelpenpad van één van mijn vertrouwde routes langs de Oosterschelde, kijk ik volop genietend over het water. Ik neem de tijd om even op een bankje plaats te nemen om los te komen van mijn gedachten. Ik luister en kijk naar de eeuwige beweging van het water. Ik voel mij in balans en kan genieten van het moment.

Dit is niet altijd zo geweest in mijn leven en menig storm heeft ook zijn sporen in mijn bestaan achter gelaten. Ik had nooit durven hopen dat ook ik, mij zo relaxt zou kunnen voelen als de laatste jaren.

Ieder moment in die afgelopen tijd dat ik dit bewust heb mogen ervaren, dacht ik dat het leven niet beter kon worden dan dat moment. Toch verbaas ik mij telkens weer, omdat deze momenten alleen maar intenser lijken te worden. Zou het dan toch waar zijn … “oefening baart kunst”?

Genieten van het nu want dat is alles wat er is. 

Jaren terug hoorde ik iemand vertellen dat tijd niet bestaat, alleen in ons hoofd. Wij hebben de tijd zelf bedacht en zijn er maar al te vaak slaaf van. Het besef dat gisteren voorbij is, de toekomst alleen in ons denken bestaat en dat het enige moment dat telt het nu is, is een mantra dat ik al vele malen met anderen gedeeld heb.

Wat niet wil zeggen dat ook mijn pad niet nog steeds doorkruist wordt door minder plezierige zaken. Alleen begrijp ik nu beter hoe ik hiermee om kan gaan zonder er in weg te zakken.

En dit gun ik iedereen, meer grip op je leven! Ik wil deze inzichten graag met je delen en nodig je uit om mijn nieuwe website te bezoeken. Misschien daagt het je uit om eens aan jezelf de vraag te stellen of jij ook grip op je leven ervaart. Want niet hetgeen je overkomt is bepalend in je leven maar wel wat je er vervolgens mee doet.

Ik ga graag met je op pad om mijn kompas met je te delen. Het is aan jou om de eerste stap te zetten.

 

Interesse in ook mijn andere blogs? Lees dan verder via https://wandelcoachingsd.nl/blog/