Grip op je leven

MBCT Mindfulness Based Cognitive Therapy


Binnen mijn gesprekswandelingen maak ik gebruik van onderdelen van deze therapie vorm. MBCT heeft als hoofddoel je een andere instelling aan te leren. Je leert een open en bewuste levenshouding aan te nemen.
Ingesleten gewoontes en patronen worden met deze therapie ontmanteld waarop je de vrijheid voelt om nieuwe wegen te ontdekken. Zo komt er ruimte voor verandering en herstel.

Mindfulness staat voor aandacht, acceptatie en aanvaarding. Aan de hand van eenvoudige oefeningen leer je rust te vinden op momenten dat je dit nodig hebt. Niets zweverigs maar hele natuurlijke inzichten in hoe je dit eenvoudig kunt doen.

Cognitieve gedragstherapie maakt gebruik van gedachten, gevoelens en gedrag om je probleem te verminderen. Je hebt vaak meer last van de gedachte dat je het probleem niet zou mogen hebben dan, het probleem zelf werkelijk aan klachten oplevert.

Als je je oordelen kunt loslaten en oog krijgt voor wat is, in plaats van wat we denken dat zou moeten zijn, neemt de druk die we van ons leven en ons zelf ervaren enorm af.
Waar je energie insteekt, groeit. Dat geldt echter ook voor problemen.