Grip op je leven

Wandelcoaching en gesprekswandeling

“Even naar buiten, een stukje wandelen om tot mezelf te komen….”

Wandelen als een manier om je gedachten te ordenen. Niets zweverigs maar puur putten vanuit de basis van ons bestaan, de natuur.
Niet ongemakkelijk in een spreekkamer maar ontspannen in de buitenlucht al wandelend in gesprek zijn.

Eigenlijk kun je beter spreken van een gesprekswandeling. Want niet het wandelen staat centraal maar het gesprek. De wijze waarop ik de gesprekken voer met gebruikmaking van de natuur, is van toegevoegde waarde.
De natuur en jouw wijze van keuzes maken binnen deze wandelingen vertellen meer over je dan je zou denken. Deze reflectie momenten zijn meer dan waardevol en helpen bij je bewustwordingsproces in het kijken naar jezelf.
Het buiten zijn levert ook direct een positieve toevoeging. De ruimte die we betreden is van iedereen en we lopen naast elkaar wat voor ontspanning zorgt. Je maakt door het buiten zijn extra
hormonen aan (serotonine en endorfine) die bijdragen aan een positiever en pijnstillend gevoel.
Ook wordt je creativiteit gestimuleerd waardoor je met minder moeite over je probleem leert praten. Je hebt er geen conditie voor nodig om op deze wijze het gesprek aan te gaan. Alleen de nieuwsgierigheid om je vragen eens op een andere wijze “aan te lopen”.

Verschillende bekende filosofen zoals Nietzsche en Kant gebruikten hun dagelijkse wandelingen om tot filosofische inzichten te komen.
Niets nieuws dus dat “buiten zijn” het denken positief beïnvloedt. Vreemd eigenlijk dat deze methode niet veel vaker wordt ingezet.

Vanuit mijn achtergrond als maatschappelijk werkster loop ik met je mee. Mee in je proces om inzichten te krijgen in zaken waar je tegenaan loopt. Maar ook om je in contact te laten komen met wat je beweegt en wat belangrijk voor je is.

Ook voor teams is wandelcoachen een manier om met elkaar verdieping te zoeken en stil te staan bij wat je van elkaar nodig hebt en waar je als teamleden/ collega’s elkaar kunt versterken en steunen.

Een overleg met een collega is wandelend prima een te doen. Zeker in deze periode een uitgelezen kans voor werkgevers om deze vorm van gespreksvoering te onderzoeken.

Wandelend in beweging op zoek naar de eenvoud van de oplossing.