Grip op je leven

Wat biedt wandelcoaching meer dan gewoon wandelen

 

Het idee en hoe werkt het

In 2007 kreeg ik een vraag van iemand die op zoek was naar een professioneel luisterend oor. Zij voelde zich niet direct aangetrokken tot psychologische hulp maar zij was meer op zoek naar inzichten en handvatten om met dagelijkse lastige zaken te leren omgaan.

Op dat moment was ik al een tijdje bezig om mijn passie van buiten in de natuur zijn en wandelen, te combineren met mijn expertise als maatschappelijk werker. Omdat de persoon die de vraag stelde ook graag buiten was kwam ik met haar tot mijn eerste stappen als wandelcoach.

Het wandelcoachen en het coachen op zich was nog niet zo’n hype als dat het nu is en was het zoeken naar inhoudelijke info best lastig. Ik heb de stap gemaakt en ben gestart en het is uiteindelijk tot de vorm gekomen die mijn coachingsgesprekken vandaag de dag hebben.

Het traject

Het is een traject van een intake en 5 gesprekken. Bij de intake bied ik de ruimte om te ervaren wat het wandelcoachen inhoudt. Daarbij wil ik graag weten wat je tot ons contact heeft gebracht en wat dus je vraag of probleem is. Ik kijk vanuit de intake of je bij mij op de juiste plek bent. Denk ik dat je beter een andere vorm van hulpverlening kunt gebruiken dan geef ik dat aan en verwijs ik je door.

Het wandelcoachen is geschikt voor mensen met stress of burn-out klachten. Maar ook voor mensen die een dierbare verloren zijn en het moeilijk vinden om hun leven weer op te pakken of het plezier in het leven hierdoor zijn kwijtgeraakt. Ook relationele problemen met partner, familie, vrienden of collega’s passen binnen het traject.  Kijk voor uitgebreidere omschrijving op https://wandelcoachingsd.nl/wie-en-wat-voor-wie/

De gesprekken vinden altijd met een tussenruimte van 3 weken plaats en duren ongeveer 1,5 uur. Ieder gesprek heeft zijn eigen thema en sluit aan op jouw vraag. Ik wil je met logische inzichten, stap voor stap laten ervaren dat de inzichten die je opdoet in de gesprekken je gaan helpen. Helpen om weer grip te krijgen op je leven.

Het Balanspoppetje

In het eerste gesprek neem ik je mee in het voelen en denken aan de hand van “het balans-poppetje”. Dit poppetje is een eigen ontwerp en helpt bij het verduidelijken van dit proces.

Alles in het leven is op zoek naar een balans. De natuur, ons lichaam maar ook onze belevingswereld en ons brein zoeken altijd weer een evenwicht en dat is mooi.

Maar als het compenseren van een verstoord evenwicht chronisch wordt gaan we dit als stress of overbelasting ervaren. Vergelijk het met op één been staan. Dat lukt vaak prima voor eventjes maar als je je de hele dag op één been moet zien te redden dan wordt dit een enorme belasting. Dit is mentaal niet anders. Stress kunnen wij best verdragen maar wordt zwaar als het aanhoudt.

Doordat je inzicht krijgt in dit mechanisme gaat er vaak al een wereld open.

 

Herkenbaar en op zoek naar meer informatie?

Bel of mail gerust of blader even verder door deze site!

Interesse in mijn andere blogs? Dan nodig ik je uit om verder te lezen op https://wandelcoachingsd.nl/blog/